Τα θέματα του πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου στη συνάντηση Κόκκαλη με τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Ο.

Οδηγίες προς τους αμπελοκαλλιεργητές από τον ΕΟΣ Σάμου
-Διαφήμιση-

Τα ζωτικά θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου συζήτησαν στην γόνιμη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στο ΥΠΑΑ&Τ ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Σ.Ε.Ο. Θ. Γεωργόπουλος με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη, σε συνέχεια της σύσκεψης της 5ης Οκτωβρίου που έγινε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Ο Διευθυντής του Συνδέσμου τόνισε την θέση του Συνδέσμου, ο οποίος κρίνει ότι η έκδοση του Τεχνικού Κανονισμού για την εγγραφή ποικιλιών αμπέλου στον Εθνικό κατάλογο ικανοποιεί μετά από δεκαετίες αναμονής ένα βασικό αίτημα του αμπελοοινικού κλάδου. Επίσης, ο κ. Γεωργόπουλος εξέθεσε τις θέσεις του Συνδέσμου ως προς τα θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου.

Ο Υφυπουργός κ. Κόκκαλης άκουσε με προσοχή τις απόψεις του Συνδέσμου και δήλωσε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για να ακούσει ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες θέσεις από τους φορείς του αμπελοοινικού κλάδου για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων στα μείζονα θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού στην Χώρα μας, υπενθύμισε δε την πρόσκληση προς τους φορείς να καταθέσουν τις σχετικές απόψεις τους μέχρι τις 31.10.2018.

-Διαφήμιση-