Θερμοκήπια Θράκης: Διακρίσεις στα διεθνή βραβεία Superior Taste Awards για τα προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης»

Η Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ, η οποία αξιοποιεί τα γεωθερμικά πεδία του Νέου Ερασμίου στην Ξάνθη, προσφέροντας φρέσκα υδροπονικά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, απέσπασε τετραπλή διάκριση στον διεθνή καταξιωμένο θεσμό των Superior Taste Awards για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα της, που διατίθενται στην αγορά υπό το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης».
Η αριστεία στη γεύση των αγνών λαχανικών, που καλλιεργούνται στα πιο «πράσινα» θερμοκήπια της χώρας μας, επιβεβαιώθηκε από τους κορυφαίους ειδικούς της γαστρονομίας του International Taste Institute (iTQi) με την πιστοποίηση «Superior Taste Award», ίσως της πιο διάσημης πιστοποίησης γεύσης παγκοσμίως.
Ειδικότερα, για την αξιολόγηση ακολουθείται αυστηρή διαδικασία γευσιγνωσίας που υποστηρίζεται από μια αντικειμενική μεθοδολογία, η οποία βασίζεται σε πέντε Διεθνή Κριτήρια της Ηδονικής Αισθητηριακής Ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων της όψης, των αρωμάτων, της γεύσης και της υφής, καθώς και της τελικής αίσθησης στο στόμα.
Τα προϊόντα «Κήπος της Ξάνθης» της Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ συγκέντρωσαν στις οργανοληπτικές αξιολογήσεις του International Taste Institute (iTQi) συνολική βαθμολογία άνω του 80% και 90%, λαμβάνοντας τις ανώτερες διακρίσεις των Superior Taste Awards και συγκεκριμένα:
- Το προϊόν Κήπος της Ξάνθης/Μίνι αγγουράκι 600gr έλαβε το Superior Taste Award με τρία αστέρια.
- Το προϊόν Κήπος της Ξάνθης/Cocktail In Vine/Brioso 500gr έλαβε το Superior Taste Award με τρία αστέρια.
- Το προϊόν Κήπος της Ξάνθης/Μίνι αγγουράκι 750gr έλαβε το Superior Taste Award με τρία αστέρια.
- Το προϊόν Κήπος της Ξάνθης/Cocktail In Vine/Papeletto 500gr έλαβε το Superior Taste Award με δύο αστέρια.
Aξίζει να επισημάνουμε ότι τα «Θερμοκήπια Θράκης» απέσπασαν τον τίτλο του «Green Company of the Year 2023», καθώς και ακόμη έξι σημαντικές διακρίσεις σε επιμέρους τομείς και κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το όραμα της εταιρείας για συστηματική επιχειρηματική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, με στόχο τη βέλτιστη παραγωγή με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.