Θεσσαλία: Οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας βγάζουν τρακτέρ στην πλατεία του χωριού

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο αποκλεισμό τους από το πακέτο στήριξης (de minimis)

Διέξοδος στην περίοδο της κρίσης η αμυγδαλιά, η καρυδιά, η καστανιά και η φυστικιά

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο αποκλεισμό τους από το πακέτο στήριξης (de minimis), το οποίο δόθηκε μόνο στην Κοινότητα Κανάλια Μαγνησίας για την απώλεια μη διαθέσιμης παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης του προϊόντος.

Όπως υποστηρίζει ο αμυγδαλοπαραγωγός κ. Κώστας Μητροδήμος «η απόφαση αυτή, μας προκαλεί αγανάκτηση διότι κατ΄εξαίρεση δόθηκαν σε 3 χωριά του νομού Μαγνησίας το ποσό των 562.000 ευρώ -και καλώς δόθηκαν- αλλά δεν κατανοούμε τον διαχωρισμό και την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που επικράτησε. Η περιοχή του δήμου Τεμπών μ ποιο σκεπτικό αποκλείστηκε; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτός ο διαχωρισμός σε αγρότες δύο ταχυτήτων προκαλεί εμπαιγμό για όλους εμάς τους υπόλοιπους σε όλη την Ελλάδα.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε να δοθούν και σε μας ήσσονος σημασίας ενισχύσεις (de minimis) που μας αναλογούν για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αμυγδαλοκαλλιέργεια, λόγω του αυξημένου κόστους  παραγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δυσβάσταχτο με τις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, φάρμακα κ.α..Επιβάλλεται και οι βουλευτές του νομού να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή, αν θέλουν να έχουν αξία όσα λένε και υποστηρίζουν για την ανάπτυξη του τόπου τους, προεκλογικά. Χρόνος υπάρχει, η βούληση απομένει. Καλώ όλους τους αμυγδαλοπαραγωγούς του νομού να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται και ιδιαίτερα του δήμου Τεμπών να δώσουν βροντερό παρόν στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την ΕΟΑΣΝΛ και τον Γεωργοκτηνοτροφικό Σύλλογο του πρώην δήμου Νέσσωνα, Όσσας και Ελάτειας την Τετάρτη στις 9 πμ. στην πλατεία της Όσσας. Η συμμετοχή όλων μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, για να μην αφανιστεί ο κλάδος μας».

Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου η ΕΟΑΣΝΛ σε συνεργασία με τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους διοργανώνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις με αμυγδαλοπαραγωγούς σε Αγιά και Ελασσόνα.