Θεσσαλία: Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στη Λάρισα

Θεσσαλία: Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στη Λάρισα

Δυναμικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί προγραμματίζει η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνέλευση του Σαββάτου στον Τύρναβο «αποφασίστηκε ακόμη να μην κλείσουνε δρόμους και δημιουργήσουνε πρόβλημα σε άλλους κλάδους, αλλά να προβούν και αυτοί με τα μέλη τους σε συλλαλητήρια στις έδρες των περιφερειών και αντιπεριφερειών των περιοχών τους».

Η βάση των αιτημάτων όλων των περιοχών θα είναι κοινή, θα αφορά τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και θα είναι στην βάση των αιτημάτων που έστειλαν πρόσφατα στον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Αν αυτά δεν γίνουν δεκτά μέχρι τις 7-02-2017 θα ξεκινήσουν προετοιμασίες για την κάθοδο των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση του Σαββάτου στον Τύρναβο είναι τα ακόλουθα: Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με την κακοκαιρία και το βασικό αίτημα για άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων μέσω De Minimis. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό όπου θα είναι η ταφόπλακα των κτηνοτρόφων. Ιδιαίτερα στο θέμα του ασφαλιστικού συζητήθηκε η απαίτηση για αυτονόμηση του ΟΓΑ. Ακόμη συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων με την συνδεδεμένη, την εξισωτική παλαιότερων ετών και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έπαθαν ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό. Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα με τον ΕΛΓΑ και η πάγια θέση των κτηνοτρόφων για άμεσο διαχωρισμό του ΕΛΓΑ  σε αγροτικό και κτηνοτροφικό και αλλαγή του κανονισμού του. Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη για την πορεία των συζητήσεων για την δημιουργία της διεπαγγελματικής στην Φέτα.

Υπενθυμίζεται ότι στην γενική συνέλευση του Τυρνάβου παρευρέθησαν οι παρακάτω εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων: Στέργιος Κύρτσιος (Βέροια), Ασπρουλάκης Αθανάσιος (Λαμία), Μολώνης Δημήτριος (Αγρίνιο), Σιδεροπούλου Ελπίδα (Σέρρες), Λιώλης Γεράσιμος (Ήπειρος) και Τσιγάρας Χρήστος (Γρεβενά).