Θεσσαλία: Περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή Γιάννουλης – Φαλάνης

Έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες απευθύνουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του δρόμου Γιάννουλης – Φαλάνης εξαιτίας ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Η δυσοσμία που αναδύεται από αρδευτικό κανάλι που βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και φαίνεται ότι καταλήγουν απόβλητα και βρόχινα νερά, δημιουργούν μια μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος και απειλούν τη δημόσια υγεία.


Οι επιχειρηματίες της περιοχής αναφέρουν οτι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αλλά υφίσταται τα δυο τελευταία χρόνια και ενώ έχουν ενημερώσει τον ΤΟΕΒ όπου ανήκει το κανάλι και την περιφέρεια Θεσσαλίας, εν τούτοις, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση που θα αποτρέψει την ρύπανση του περιβάλλοντος.


“Η φύση έχει αρχίσει ήδη να εκδικείται τον άνθρωπο για τις αλόγιστες καταστροφές που της έχει προκαλέσει. Μόνο αν με ευθύνη, συνείδηση και ευαισθησία σκύψουμε προσεχτικά πάνω στο πρόβλημα θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ώστε να αποφευχθούν οι τραγικές συνέπειες. Γιατί σώζοντας το περιβάλλον σώζουμε και προστατεύουμε τον ίδιο μας τον εαυτό”, υποστηρίζουν, επιχειρηματίες οι οποίοι καταγγέλλουν στην ΕΡΤ την αδιαφορία των υπευθύνων σε μια περιβαλλοντική ρύπανση.

Πηγή: ertnews.gr