Οι θεσσαλικοί δρόμοι του κρασιού στη Θεσσαλονίκη

Dromoi-Krasiou
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με αφορμή τη σύναψη ενός δικτύου υλοποίησης κοινών τουριστικών δράσεων για την ανάδειξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα και τη συμμετοχή της σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μέγαρο «Ι. Βελλίδης», η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσίασε τις αξιόλογες δυνατότητες οινοτουρισμού και επισκέψεων σε οινοποιεία που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Μπουτίνας, ανέφερε ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό των θεσσαλικών αμπελώνων είναι ότι βρίσκονται σε όμορφα φυσικά τοπία και τουριστικούς προορισμούς, κάνοντας τον οινοτουρισμό στη Θεσσαλία ιδιαίτερα ελκυστικό.

Συνολικά, ο αμπελώνας της Θεσσαλίας με ποσοστό 6% είναι, ως προς την έκτασή του, στην 6η θέση του οινικού χάρτη της Ελλάδας μεταξύ των εννέα αμπελουργικών περιφερειών, ενώ στην ίδια θέση είναι και ως προς το πλήθος των κρασιών, με 231 κωδικούς». Επίσης, αναφέρθηκε στις ποικιλίες και στους οίνους ΠΓΕ και ΠΟΠ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατέληξε, λέγοντας ότι «τα θεσσαλικά κρασιά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ευρωπαϊκά, πόσω μάλλον όταν συνδυάζονται με αυτά τα απείρου κάλλους τοπία, τα παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας μνημεία πολιτισμού και τη μοναδική θεσσαλική φιλοξενία».

-Διαφήμιση-