Θεσσαλονίκη: 37η Philoxenia – Μια Φθιώτιδα να την «πιεις» στο ποτήρι

«Γεύση» από τα βραβευμένα κρασιά της Φθιώτιδας, τα ποιοτικά τοπικά της προϊόντα, αλλά και από τις φυσικές ομορφιές του τόπου, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οι επισκέπτες της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι του νομού, παρουσιάζοντας το νέο τουριστικό «πρόσωπο» της περιοχής, «ποντάρουν» πολλά στα κρασιά των γνωστών οινοποιείων, στη γαστρονομία και τα τοπικά εδέσματα, που συνδυάζουν τα τυροκομικά και ελαιοκομικά προϊόντα με τα ντόπια κρέατα.

«Θέλουμε να γνωρίσουν οι επισκέπτες της “Philoxenia” τη Φθιώτιδα γευστικά, να δοκιμάσουν τα τοπικά μας κρασιά που είναι καλά ποιοτικά, φημισμένα και βραβευμένα, αλλά και το ξεχωριστό γαστρονομικό μας κομμάτι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αθανάσιος Κυρίτσης.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Κυρίτσης, στόχος είναι να αναδειχθεί η νέα τουριστική ταυτότητα της Φθιώτιδας που συνδυάζει τον πολιτισμό με την ιστορία. «Είναι γνωστές οι Θερμοπύλες και το μνημείο όπου έγινε η μάχη των 300 Σπαρτιατών του Λεωνίδα, τα μνημεία του Αθανασίου Διάκου και του Γοργοποτάμου. Άνθρωποι που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, δίχως να παραλείψει στις ομορφιές του ορεινού όγκου με τα φημισμένα μονοπάτια, ένα εκ των οποίων είναι αυτό του Εφιάλτη.

Αύριο, Σάββατο 19 Νοεμβρίου, από τη μία μετά το μεσημέρι και για δύο ώρες, στο περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας (περίπτερο 15, σταντ 22) οι επισκέπτες της «Philoxenia» θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα κρασιά της Φθιώτιδας και να γνωρίσουν την περιοχή μέσα από τις γεύσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ