Θεσσαλονίκη: Μέσα στο καλοκαίρι η χάραξη του συνόλου των λαϊκών αγορών στο ΠΣΘ

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο καλοκαίρι η χάραξη του συνόλου των λαϊκών αγορών στο ΠΣΘ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η χάραξη του συνόλου των λαϊκών αγορών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ). Η διαδικασία έχει ήδη προχωρήσει για δύο εξ’ αυτών και σύντομα αναμένεται να δρομολογηθεί για άλλες τρεις, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης και του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης “Η Ομόνοια”.

Στην ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ώς σημαντική, αφού “μέσω των χαράξεων, θα μπορέσουν επιτέλους να λυθούν αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτές. Ειδικότερα οι πωλητές θα διαθέτουν τις θέσεις που τους αναλογούν και θα είναι συγκεκριμένες. Παράλληλα όμως θα αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, αφού θα δημιουργηθούν τα αντίστοιχα όρια ( αρχή – τέλος λαϊκής αγοράς). Πλέον οι καταναλωτές θα γνωρίζουν πως όσοι πωλητές βρίσκονται εκτός ορίων είναι παράνομοι”.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Αναλυτικότερα, μετά τη λαϊκή αγορά της οδού «Ηρακλειώτη» ( απέναντι από την ΕΡΤ3), ήδη ολοκληρώθηκε και αυτή της οδού Φλέμινγκ στην οποία οριοθετήθηκαν συνολικά 149 θέσεις. Ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες στις λαϊκές αγορές της οδού «Παπαδάκη», της Νέας Κρήνης και της Κηφισιάς.

«Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου να έχουμε χαράξει όλες τις λαϊκές αγορές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Χριστόπουλος.

Τελικά οι πιέσεις των συνδικαλιστών έφεραν αποτέλεσμα και ένα από τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου λύνεται, αναφέρουν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης, Βασίλης Μακρίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Χριστόπουλος, η Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης “Η Ομόνοια”, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών “Η Πρόοδος”, που έχουν την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο έργο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους της διεύθυνσης λαϊκών αγορών, το δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές για την πολύτιμη βοήθεια τους»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές