Θεσσαλονίκη: Σκηνικό χειμώνα στην «καρδιά» του Μάρτη- Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και παγωνιά στην Κ. Μακεδονία

«Μάρτης , γδάρτης…» είναι ο φετινός, που αποφάσισε να επαληθεύσει τη λαϊκή ρήση και φαίνεται να μην θέλει να αφήσει πίσω τον χειμώνα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, χωρίς ωστόσο προβλήματα.

Από το πρωί χιονίζει σε Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, κατά διαστήματα σε περιοχές του Λαγκαδά, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αποκλείεται, πρόσκαιρα, νιφάδες χιονιού να πέσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

«Μέχρι αυτή την ώρα έχουμε ασθενή φαινόμενα και αυτά στα ορεινά κυρίως. Στη Χαλκιδική έχουμε χιόνι, ελαφρές χιονοπτώσεις σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία. Δουλεύουν στην κεντρική Μακεδονία σαράντα μηχανήματα και έχουμε επάρκεια σε αλάτι. Όπου κι αν χρειαστεί, είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης.

Στα Δίκαια του Έβρου και το Σέλι το θερμόμετρο έδειξε -4,4 βαθμούς Κελσίου, -3 στον Άγιο Παύλο Ημαθίας και το Διδυμότειχο.

Η κυκλοφορία στην κεντρική Μακεδονία, μέχρι αυτή την ώρα διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται από το 14,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας -Σελίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου