Θετικό ξεκίνημα για τα iceberg στην Τριφυλία

Στο φινάλε της βρίσκεται η καλλιεργητική περίοδος στα θερμοκήπια της Τριφυλίας και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή όλων των προϊόντων. O απολογισμός της καλλιεργητικής περιόδου, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ, Αντώνη Παρασκευόπουλο, ήταν γενικότερα θετικός. Όπως εξηγεί «η ντομάτα είχε ζήτηση στην αγορά, αλλά οι αποδόσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν μειωμένες λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν. Τους παραγωγούς απασχόλησε έντονα ο ιός της καστάνωσης της ντομάτας, που δημιούργησε κάποια προβλήματα».

Όσον αφορά τα αγγούρια, σημειώνει ο κ. Παρασκευόπουλος, «είχαμε μειωμένες αποδόσεις, αν και ήταν αυξημένη η καλλιέργεια, καθώς την προτίμησαν οι παραγωγοί σε σχέση με την ντομάτα». Παράλληλα, ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των παραγωγών θερμοκηπίων λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την πανδημία.

Σχετικά με τα iceberg που έχουν εμφανιστεί στην Τριφυλία την τελευταία 15ετία, σε μία έκταση περίπου 600 στρεμμάτων, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ποιότητα του iceberg και του μαρουλιού γίνεται με πολύ καλές προδιαγραφές λόγω των ιδανικών εδαφολογικών στοιχείων. Ήδη, έχει δημιουργηθεί μία μικρή άτυπη ομάδα που συνεργάζεται για την προώθηση και την αναβάθμιση του προϊόντος. Η τιμή εκκίνησης φέτος είναι από 80 λεπτά έως 1 ευρώ, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη».