Τηλεθέρμανση Κοζάνης: Σε λειτουργία την Παρασκευή 4/3 η 4η μονάδα

To πρωί της Παρασκευής 4/3, αναμένεται -εκτός απροόπτου- να μπει στο σύστημα λειτουργίας, η μονάδα 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, η οποία τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια την τηλεθέρμανση Κοζάνης και παρουσίασε νέα βλάβη, σήμερα στις 7 το πρωί.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ,  Κώστας Κυτίδης, τόνισε ότι «στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να μπει στο σύστημα παροχής της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη και η μονάδα 3 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ, στην οποία σημειώθηκε μεγάλη βλάβη».

Η Τηλεθέρμανση Κοζάνης λειτουργεί τώρα με μειωμένα θερμικά φορτία, αφού τροφοδοτείται από την μονάδα 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τα λεβητοστάσια αιχμής της ΔΕΥΑΚ, ενώ όπως  επεσήμανε ο κ. Κυτίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, «το οικονομικό κόστος από τις βλάβες αυτές είναι υψηλό για την δημοτική επιχείρηση, η οποία  αναγκάζεται να κάψει πετρέλαιο για να τροφοδοτήσει με τηλεθέρμανση τους πολίτες της περιοχής».

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «το κόστος λειτουργίας για ένα 24ωρο, στους τέσσερεις λέβητες, που καίνε πετρέλαιο για να λειτουργήσει η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη, λόγω των βλαβών στις μονάδες της ΔΕΗ, ανέρχεται στις 100.000 ευρώ».