Το γκρίζο δεν θα γίνει ανεκτό

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ  ΤΗΣ ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΡΩΓΗ

Το γκρίζο δεν θα γίνει ανεκτό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η “Ύπαιθρος Χώρα” στηρίζει και προβάλλει τις αρχές του συνεργατισμού. Αξίες, όπως αποτελεσματικότητα, κοινό όφελος, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ισοτιμία και διαφάνεια είναι η σημαία μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε απέναντι σε πρακτικές του παρελθόντος, και στους μηχανισμούς καθυστέρησης που διέλυσαν τη χώρα. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κείνους, που ενσάρκωσαν αυτές τις πρακτικές και στελέχωσαν αυτούς τους μηχανισμούς για ίδιο όφελος. Βρισκόμαστε όμως απέναντι σε ορισμένους, γιατί αντιπροσωπεύουμε ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές για το σήμερα και το αύριο της αγροτικής οικονομίας και των ανθρώπων που μοχθούν στο δύσκολο αυτό κλάδο.  

Αυτή η στάση αρχών μας έχει οδηγήσει στο σταθερό συμπέρασμα, ότι η στείρα εμμονή στη λογική των επιδοτήσεων αποτελεί φρένο στην ανάπτυξη τόσο της παραγωγής, όσο και των παραγωγών. Οι επιδοτήσεις είναι αναγκαίο εργαλείο, αλλά όχι αυτοσκοπός. Πρέπει να εντάσσονται  στην ανάπτυξη της παραγωγής, στην ποιοτική βελτίωση των εκμεταλλεύσεων, στη στήριξη των αγροτικών οργανώσεων (Συνεταιρισμοί, Οργανώσεις Παραγωγών, Ομάδες Παραγωγών), που αυξάνουν τις εξαγωγές τους, με σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά, και παράγουν προστιθέμενη αξία για τα μέλη τους, χωρίς μιζέρια και ατέρμονη κριτική.  Αυτές τις οργανώσεις, αυτούς τους ανθρώπους, και αυτές τις πρακτικές στηρίζουμε και αναδεικνύουμε.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Δυστυχώς σήμερα παρουσιάζεται μια γκρίζα συμμαχία δυνάμεων της καθυστέρησης και της μειωμένης ηθικής υπόστασης. Μια συμμαχία που προσπαθεί να γυρίσει τον τροχό προς τα πίσω, και επιδιώκει επιστροφή στο παρελθόν, σε μια γκρίζα κατάσταση και γκρίζα εποχή.

Για να πετύχει αυτό το στόχο εφαρμόζει, την κλασσική τεχνική του ταχυδακτυλουργού. Θέλουν, παραδείγματος χάρη, το κοινό να μην προσέξει το περίεργο «συνεταιριστικό πνεύμα» του Προέδρου της ΕΑΣ Αγρινίου, και γι’ αυτό επιχειρούν να αποσπάσουν τη προσοχή του με κάποια εφέ. Σε αυτή την ταχυδακτυλουργική διαδικασία, συνεργός με το αζημίωτο είναι ο γνωστός Γκούφη της γκρίζας δημοσιογραφίας, όπως και διάφορα τρωκτικά, που επενδύουν στην καθυστέρηση του αγροδιατροφικού τομέα, και γι’ αυτό σπρώχνουν τα πράγματα προς τα πίσω. Οι επιδοτήσεις είναι για το κύκλωμα αυτό μπόνους των λίγων και διεφθαρμένων, αντί για κίνητρο των πολλών και οργανωμένων. Ακριβώς το κύκλωμα αυτό, που δρα στο ημίφως, είναι χρέος μας να φωτίσουμε. Να αποκαλύψουμε όλες τις πτυχές, τα κίνητρα, και τους κινδύνους από τη δράση του.

Είναι γεγονός διαπιστωμένο, ότι 202 από τις 203 αιτήσεις παραγωγών με νόθα στοιχεία για το ζωικό κεφάλαιο, υποβλήθηκαν από την ΕΑΣ Αγρινίου. Πράγμα που δεν είναι φυσικά τυχαίο. Τα στοιχεία θα παρουσιαστούν, οι αναγνώστες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους, κι αυτό δεν πρόκειται να το σταματήσει καμιά επίθεση από τη «δημοσιογραφία» που εκτελεί συμβόλαια εναντίον προσώπων, και αποσκοπεί στη ματαίωση των ελέγχων, ή στην πλαστογράφηση των αποτελεσμάτων τους. Η συζήτηση για την αντιμετώπιση της στρέβλωσης που αντιπροσωπεύουν τα 5,3 δις των εισροών έχει ανοίξει, και οι δυνάμεις που θέλουν την κάθαρση και τη δίκαιη ανάπτυξη δεν πρόκειται ούτε να τρομοκρατηθούν, ούτε να σταματήσουν, μπροστά στους Γκούφη και στις γκρίζες συμμαχίες της ιδιοτέλειας και της καθυστέρησης

Τέλος: Η οικονομία, η κοινωνία, και η χώρα, πλήρωσαν πανάκριβα αυτού του είδους τα κυκλώματα, που είχαν πάντοτε πολιτικές άκρες και πολιτική προστασία. Υποτίθεται ότι το πολιτικό σύστημα προσπαθεί τον τελευταίο καιρό για την αυτοκάθαρση του. Αν αυτές οι προσπάθειες είναι ειλικρινείς, οφείλουν οι πάντες να δουν το ρόλο των πολιτικών προσώπων, που διαπλέκονται με τα γκρίζα συμφέροντα της καθυστέρησης στον αγροτικό χώρο. Όσο μας αφορά πάντως, το γκρίζο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα