Το Καρπενήσι ταξίδεψε στην …Ομόνοια

Το Καρπενήσι ταξιδεύει μέχρι την… Ομόνοια, φέρνοντας μαζί στις αποσκευές του όλες τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου αυτού. Το ταξίδι ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, και στην πενθήμερη παραμονή του, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία της Ομόνοιας, όσοι βρεθούν στον χώρο, έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, να πάρουν… μυρωδιά από την αύρα του τόπου αυτού.

bakogiannis1

Το βράδυ της Πέμπτης 29 Σεπτέμβρη η πλατεία Ομόνοιας, φόρεσε τα …καλά της, ντύθηκε με χρώμα και γέμισε μουσικές και χορούς. Σε αυτό συνέβαλλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, που ζωντάνεψε το κέντρο της Αθήνας με τοπικούς χορούς, «ανοίγοντας» τις εκδηλώσεις του αφιερώματος στο Καρπενήσι. Ένα αφιέρωμα προβολής των πολιτιστικών μνημείων και των τουριστικών αξιοθέατων του Καρπενησίου, προκειμένου να αυξηθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε στις εκδηλώσεις η πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας Μυρτώ Βρεττού, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία της προβολής του Καρπενησίου.
«Προβάλλουμε το Καρπενήσι, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, προβάλλουμε τους θησαυρούς του, προωθώντας νέους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, τοπικά προϊόντα», είπε στην συνέχεια στον χαιρετισμό της η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Επισήμανε δε ότι αποτελεί εθνική υπόθεση ο τουρισμός, που στόχο έχει στις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθεί και ενισχυθεί η οικονομία, δημιουργώντας νέες προοπτικές. «Προχωράμε σε γέφυρα συνεργασίας για την τόνωση του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση της εικόνας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», είπε η Ε. Κουντουρά.

Στην διπολική σημασία της εκδήλωσης αναφέρθηκε χαιρετίζοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, λέγοντας ότι «πρώτον για την προώθηση του πακέτου των προϊόντων και των υπηρεσιών και δεύτερον μεταφέρεται τον αέρα της Ελάτης στο τσιμέντο της Αθήνας». Επισήμανε δε, ότι η αγροδιατροφική δυνατότητα της Ευρυτανίας βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ενώ αναφέρθηκε στα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και τις προσπάθειες που γίνεται μέσω των εμπορικών σημάτων κάποιοι άλλοι να εκμεταλλευτούν την υπεραξία των προϊόντων αυτών.

«Πετύχαμε να εφαρμόσουμε το ιμπεριαλιστικό μας σχέδιο για κατάληψη του κέντρου της Αθήνας», είπε χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Τόνισε ότι η Ευρυτανία είναι μοναδικός τόπος, προικισμένος, ένας δώρο θεού. «Είμαστε περήφανοι και καμαρώνουμε για τον τόπο μας και θέλουμε να μοιραστούμε όλο αυτό το δώρο με όλους τους Αθηναίους. Σήμερα γίνεται η αρχή και θέλουμε η Ευρυτανία να πάρει την θέση που της αξίζει, γατί την θέση στην καρδιά μας την έχει», είπε ο Κ. Μπακογιάννης.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Η εκδήλωση έκλεισε έτσι όπως ακριβώς άρχισε. Με μουσικές, τραγούδια, και τοπικούς χορούς, αποτελώντας μια ακόμη ευκαιρία για το αντάμωμα των Καρπενησιωτών.