-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ο Χέλμουτ Κολ ήταν αναμφίβολα μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα. Ωστόσο, είχε ένα ελάττωμα: δεν επέλεξε καλά τους προστατευόμενούς του.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος αρνήθηκε να υιοθετήσει το ευρώ, ενώ προσφάτως η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ γύρισε την πλάτη στο αυταρχικό καθεστώς που επέβαλε στην Ουγγαρία.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έχει ήδη τροποποιήσει το Σύνταγμα, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα εκλογικό σύστημα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με μια σχετικά μικρή υποστήριξη από τον λαό. Επιπλέον, εξασφάλισε την εύνοια των ΜΜΕ, της Δικαιοσύνης και της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Δεν δίστασε, ακόμη, να προειδοποιήσει ότι η σημερινή Ευρώπη είναι διεφθαρμένη. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό μπλοκ που θα συγκεντρώνει όλα τα χριστιανικά κόμματα. Η χριστιανική δημοκρατία πρέπει να αναδειχθεί ως εναλλακτική λύση στη φιλελεύθερη δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τον τρόπο ζωής που προκύπτει από τον χριστιανικό πολιτισμό. Αυτό περιλαμβάνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την οικογένεια και το έθνος, επειδή ο χριστιανισμός δεν προσπαθεί να επιτύχει την καθολικότητα με την κατάργηση του έθνους, αλλά με τη διαφύλαξή του», πρόσθεσε.

Η διάσπαση του ΕΛΚ είναι ο πιο απλός τρόπος για να έλθει στην εξουσία μια νέα Δεξιά στην Ευρώπη και αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο του Όρμπαν.

-Διαφήμιση-