Ο ΤΟΕΒ Πηνειού ανέλαβε τη λειτουργία του φράγματος της Γυρτώνης

Σε πλήρη λειτουργία για την φετινή αρδευτική χρονιά έχει τεθεί το θυρόφραγμα της Γυρτώνης από τον ΤΟΕΒ Πηνειού, ο οποίος κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη συντήρηση και διαχείριση του.

Προηγήθηκαν εργασίες καθαρισμού του φράγματος από φερτά υλικά που μετέφεραν οι βροχές των προηγούμενων ημερών, ενώ καθημερινά θα ελέγχεται η στάθμη του νερού στον Πηνειό για τις απαραίτητες ενέργειες. Η εξέλιξη αυτή ανακουφίζει τους αγρότες του δήμου Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής της Φαλάνης, οι οποίοι χρησιμοποιούν το νερό για πότισμα των καλλιεργειών τους.   

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιούρης δηλώνει πως «από την Πέμπτη 1 Ιουνίου αναλάβαμε τη διαχείριση και συγχρόνως τον έλεγχο και την φύλαξη του φράγματος κατά την φετινή αρδευτική περίοδο. Όλα γίνονται στην ώρα τους. Έτσι και φέτος θα κάνουμε ότι χρειάζεται για τη ορθή διαχείριση του νερού, ώστε όλοι οι συνάδελφοι αγρότες να μπορέσουν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κώστα Αγοραστό που παραμένουν στο πλευρό μας, όπως και τα συναρμόδια Υπουργεία. Αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα και ελπίζουμε να γίνει σύντομα είναι η παράδοση του έργου και η τοποθέτηση μόνιμου φορέα διαχείρισης».