Ο ΤΟΕΒ Πηνειού μειώνει τα αρδευτικά τέλη

-Διαφήμιση-

«Σε μια εποχή που επιβάλλεται στους αγρότες-αρδευτές το τσουχτερό και άδικο περιβαλλοντικό τέλος, ο ΤΟΕΒ Πηνειού μειώνει τα αρδευτικά τέλη κατά 1 ευρώ το στρέμμα στο επιφανειακό δίκτυο. Η εξέλιξη είναι προϊόν πολύχρονης και συντονισμένης δουλειάς της διοίκησης, η οποία μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν υγιέστατο και εύρωστο οργανισμό». Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρης Τσιούρης, προχώρησε στον προγραμματισμό δράσης για τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων στη Λάρισα.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης που κυριάρχησε και επισκίασε τα υπόλοιπα ήταν αυτό της επιβολής του περιβαλλοντικού τέλους, ενώ συζητήθηκαν τρόποι αντίδρασης, και μάλιστα μαζικής, όλων των φορέων της Θεσσαλίας υπό τη σκέπη της περιφέρειας και του περιφερειάρχη ,Κ. Αγοραστού, εφόσον οι εξελίξεις που δρομολόγησε το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν είναι οι επιθυμητές.

Επιπρόσθετα, ενόψει της υποχρεωτικής προσκόμισης βεβαίωσης του ΤΟΕΒ στις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ για την πολλαπλή συμμόρφωση αποφασίστηκε η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των παρελθουσών χρήσεων, με σκοπό να μπορούν οι παραγωγοί-μέλη να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και να αποφευχθεί η μη προσκόμιση της βεβαίωσης στους οφειλέτες. Επίσης, συζητήθηκε και η συμμετοχή του οργανισμού στην πρώτη ενεργειακή κοινότητα, με στόχο την περαιτέρω μείωση του αρδευτικού κόστους μακροπρόθεσμα.

-Διαφήμιση-