Τον Σεπτέμβριο η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Τον Σεπτέμβριο η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Στο αστικό πράσινο είναι αφιερωμένη φέτος η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που οργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, στο άλσος του Παυσιλύπου. 

Στόχος, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν οι πόλεις στις οποίες ζουν να γίνουν πιο βιώσιμες προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Αργιθέας, το Europe Direct της ΑΝΚΑ Α.Ε., οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και άλλοι φορείς.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων που, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου.

Το πρόγραμμα της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα περιλαμβάνει επίσης ημερίδα με θέμα το αστικό πράσινο, όπου και αφιερώνεται η διοργάνωση, όπως και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ