Τοπικές βροχές και αρκετή σκόνη την Πέμπτη 7 Απριλίου (βίντεο)

Για μια ακόμη ημέρα η σκόνη θα είναι παρούσα στην ατμόσφαιρα της χώρας, σύμφωνα με μετεωρολόγο της ΕΡΤ. Καλύτερη θα είναι η ποιότητα του αέρα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο με σταδιακή απομάκρυνση της σκόνης.

Την Πέμπτη στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι αρχικά νότιοι έως 6 μποφόρ, θα διατηρήσουν τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, σταδιακά και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς, έως 24 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι  νότιοι έως 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί έως 5. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, πιθανώς και καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Την Παρασκευή η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ, θα περιορίσουν σημαντικά τη σκόνη. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο, έως 25 στις υπόλοιπες περιοχές.

Πηγή: ertnews.gr