Με τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις στον κάμπο

Κάθε χρόνο, αμέσως μετά τις γιορτές, οι Θεσσαλοί αγρότες ζέσταιναν τις μηχανές των τρακτέρ τους για τα καθιερωμένα μπλόκα στους δρόμους. Φέτος, όμως, είναι λογικό τα τρακτέρ να μη βγουν στις εθνικές οδούς κι όχι μόνο λόγω κορωνοϊού, αλλά και της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην εθνική οικονομία και στο συνεταιριστικό κίνημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα υπάρξουν αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑΣΥ, έχουν προαναγγείλει τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αλλά λόγω χιονιά η κινητοποίηση μετατοπίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 25 του μήνα.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας σχεδιάζει μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Βόλου και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, με αφορμή τις καθυστερημένες αποζημιώσεις και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ήδη ζήτησε από τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ώστε να ετοιμάζονται για ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ τις επόμενες ημέρες και η αντίστοιχη Ομοσπονδία Νομού Λάρισας θα ανακοινώσει ανάλογο προγραμματισμό δράσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, Κ. Τζέλλα, «τα οξυμένα προβλήματα δεν μας επιτρέπουν επουδενί να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, ανεξαρτήτως καιρικών και υγειονομικών συνθηκών. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων παραγωγών της περιοχής».