Στον τουρισμό ποντάρει η Σύρος προκειμένου να ενσχύσει την τοπική οικονομία

Στον τουρισμό ποντάρει ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων, η Σύρος, προκειμένου να ενισχύσει την τοπική οικονομία αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου να κρατήσει τον πληθυσμό του εντός των ορίων και με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνεδρίασης των μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Εκεί ο εκπρόσωπος ανάδοχος της εταιρείας MTC Group ΕΠΕ Νότης Μαρτάκης πραγματοποίησε αναλυτική παρουσίαση για το έργο «Παροχή υπηρεσίας υποστήριξης του Δήμου σε επίπεδο Τουριστικού Μάρκετινγκ και Προβολής καθώς και Προώθησης του Τουριστικού Προϊόντος»

Στην παρέμβαση του ο κ. Μαρτάκης ανέφερε ότι “ο τουρισμός είναι ένα εξελισσόμενο προϊόν, το οποίο απαιτεί διαρκώς προσαρμογές, γι’ αυτό και χρειάζεται αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση. Επεσήμανε ότι φιλοδοξία του αποτελεί να καταστεί η Σύρος πρωταγωνίστρια του τουρισμού, γεγονός που δεν επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά απαιτείται κόπος, συνέπεια και συνέχεια”.

Η παρουσίαση του κ. Μαρτάκη ολοκληρώθηκε με την εμπεριστατωμένη καταγραφή και ανάλυση στοιχείων από το Trip Advisor και συγκεκριμένα από δείγμα 8.989 κριτικών διαφόρων εθνικοτήτων (Ελλήνων, Βρετανών, Ιταλών, Γάλλων και Γερμανών) για την ποιότητα της διαμονής, των δραστηριοτήτων και της εστίασης στη Σύρο. Οι δράσεις προώθησης της Σύρου για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνουν δημοσιογραφικές αποστολές εξειδικευμένων δημοσιογράφων του ταξιδιωτικού κυρίως ρεπορτάζ από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ