Τουριστική ανάδειξη του Βόλου μέσω περιπατητικών ξεναγήσεων

Με στόχο την τουριστική ανάδειξη του Βόλου, η αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Περπατώ στον Βόλο» με δωρεάν περιπατητικές ξεναγήσεις στην πόλη για τουρίστες και όχι μόνο. Οι ξεναγήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 19/05/2023 και συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, ενώ θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ξενάγηση ξεκινά από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου και διέρχεται μέσα από διάφορα σημεία της πόλης με κατάληξη τον Άναυρο. Πιο αναλυτικά, η διαδρομή περιλαμβάνει πορεία στην περιοχή των Παλαιών, στην παραλία, στο κέντρο και μέχρι την ακτή Αναύρου.

Οι επισκέπτες, συνοδεία πιστοποιημένων τοπικών ξεναγών, περνούν από το Μουσείο της Πόλης, την παραλία, το δημαρχείο, την εμπορική αγορά, τα ψαράδικα, τον σιδηροδρομικό σταθμό και άλλα σημεία. Η διαδρομή διαρκεί (με τα πόδια) περίπου δύο με τρεις ώρες. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, «μέσα από τις ξεναγήσεις, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να βιώσει το παρόν της πόλης, αλλά και να ενημερωθεί για το παρελθόν της. Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τη μυθολογία, τη γαστρονομία και την ιστορία».

Οι κρατήσεις για τις ξεναγήσεις γίνονται με δύο τρόπους: είτε καλώντας στο τηλέφωνο 2421030930 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 8.30 μέχρι τις 15.30 είτε στέλνοντας email στο [email protected]