Με τρακτέρ και αγροτικά ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βασιλικών μετά από σύσκεψη απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους αγρότες «των Βασιλικών σε μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα την Κυριακή 22 Γενάρη στις 12:00 μπροστά από το κτήριο του Συνεταιρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε σχετική κοινή τους ανακοίνωση: Έως πότε θα ανεχόμαστε το υπέρογκο κόστος παραγωγής, το αίσχος των ανοικτών τιμών, την κοροϊδία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

Πόσο ακόμα θα κάνουμε υπομονή για να δούμε μια άσπρη μέρα στη δουλειά μας, για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας όπως μας αξίζει, όπως έχουμε κερδίσει με την δουλειά μας, με τον κόπο μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* Αφορολόγητο πετρέλαιο στη μάνικα για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

* Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

* Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων.

* Διασφάλιση των αγροτοκτηνοτρόφων από τα φέσια των εμπόρων.

* Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

* Άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους».