Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια των αγροτών με κατάλληλες χρηματοδοτικές λύσεις

Το θέμα της αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούν οι δράσεις της Αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη χρηματοδοτική στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασε ο Senior Director Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ιωάννης Χανιωτάκης, μιλώντας σε Ημερίδα με θέμα “Ευκαιρίες και Προοπτικές του Αγροδιατροφικού Τομέα”, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της επιλογής των κατάλληλων επενδύσεων που θα είναι «έξυπνες, πράσινες και αποτελεσματικές». 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πειραιώς: «η Τράπεζα στηρίζει την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των αγροτών, των συνεργατικών σχημάτων και των αγροτικών επιχειρήσεων, με την προσφορά των κατάλληλων χρηματοδοτικών λύσεων που προσαρμόζονται στο προφίλ και στις ανάγκες κάθε επενδυτή.

Η Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβάνεται τη συμβολή των επενδύσεων στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας του Αγροτικού Τομέα καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξή του. Για το σκοπό αυτό, έχει διαμορφώσει ένα ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που περιλαμβάνει δάνεια έναντι επιχορηγήσεων και επενδυτικά δάνεια, ώστε να διευκολύνει την υλοποίηση των επενδύσεων στον τομέα».