Τρία νέα υποθαλάσσια μουσεία στον δυτικό Παγασητικό

Ένα νέο τουριστικό κεφάλαιο με τεράστια πραγματική και συμβολική υπεραξία για την Αμαλιάπολη Αλμυρού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλη τη χώρα ανοίγει η απόδοση στην κοινωνία των τριών επισκέψιμων υποθαλάσσιων μουσείων στον δυτικό Παγασητικό.

Πρόκειται για τα ναυάγια στο ακρωτήριο Γλάρος, στον όρμο των αρχαίων Νηών, εκεί από όπου η παράδοση θεωρεί ότι απέπλευσε ο στόλος των Αχαιών για την Τροία, στη νήσο Κίκυνθο και στον όρμο Τηλέγραφος. Τα εγκαίνια τέλεσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και την υποθαλάσσια κορδέλα έκοψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, που καταδύθηκε στο βυζαντινό ναυάγιο της Κικύνθου, σε βάθος 11 μέτρων, στα ανατολικά του όρμου της Αμαλιάπολης.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, η περιφέρεια είναι η πρώτη και μοναδική στη χώρα που διαθέτει ένα πανόραμα επισκέψιμων ναυαγίων από τους κλασικούς, ελληνιστικούς, βυζαντινούς και νεότερους χρόνους, που συνθέτουν ένα Ολοκληρωμένο Υποθαλάσσιο Πάρκο Επισκέψιμων Ενάλιων Χώρων για τους αυτοδύτες.