Τρύγισαν οι Θεσσαλονικείς στον αστικό αμπελώνα

Με γάντια και κλαδευτήρια στα χέρια μικροί και μεγάλοι μάζεψαν σταφύλια από τον πρώτο αστικό αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυταντζόγλειου.

Με αφορμή τη διαδικασία του τρύγου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα εκδήλωση, στην οποία πήραν μέρος δεκάδες πολίτες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες και την καλλιέργεια του αμπελιού.

Ο αστικός αμπελώνας της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει τέσσερα χρόνια και για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο κεντρικός δήμος, το εργαστήριο Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και το Κτήμα Γεροβασιλείου.

«Οι πρώτες φυτεύσεις έγιναν το 2013, η γη αποδείχτηκε εξαιρετική, η περιοχή ανέδειξε γερά και παραγωγικά αμπέλια, βγήκε ένα εξαιρετικό κρασί, ενώ οι κάτοικοι, αλλά και όλοι οι δημότες αγκάλιασαν τον αμπελώνα», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο οινοποιός Βαγγέλης Γεροβασιλείου, από την πλευρά του υποστήριξε πως από την περσινή σοδειά είναι έτοιμα τα πρώτα κόκκινα κρασιά της Θεσσαλονίκης.

Πλέον, όπως είπε ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, θα ετοιμάσει τις ετικέτες για τα μπουκάλια κρασιού, τα οποία στη συνέχεια κάποια θα δοθούν στο δήμο για εκλεκτούς επισκέπτες, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πηγή: ΑΠΕ