Τρίκαλα: Ανοιξιάτικη εξόρμηση των μανιταρόφιλων Θεσσαλίας στη Λίμνη Πλαστήρα

Τρίκαλα: Ανοιξιάτικη εξόρμηση των μανιταρόφιλων Θεσσαλίας στη Λίμνη Πλαστήρα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα «Μαρτιάτικα» γιορτάζουν οι μανιταρόφιλοι της Θεσσαλίας με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, την Κυριακή των Βαϊων 1 Απριλίου, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα. Η ετήσια γιορτή των μαρτιάτικων μανιταριών διοργανώνεται, όπως ανακοινώθηκε, για το hygrophorus marzuolus, εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας μανιτάρι, που καρποφορεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, αμέσως μετά το λιώσιμο του χιονιού, σε μεγάλες ομάδες σε σκιερά δάση. Η ονομασία της οικογένειας Hygrophorous είναι σύνθετη από τις ελληνικές λέξεις «υγρός» και «φέρω» και τα συγκεκριμένα μανιτάρια ονομάζονται έτσι, επειδή περιέχουν πολύ νερό.

Σημείο συνάντησης για τους… μανιταροκυνηγούς είναι ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αρχικά περιήγηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή των «μαρτιάτικων» και άλλων αυτοφυών μανιταριών, με τη συνοδεία έμπειρων στην αναγνώριση μελών του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Περίπου στις 12.30, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεοχωρίου (το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο), θα γίνει η αναγνώριση των μανιταριών που συλλέχθηκαν και θα γίνει διάλεξη με θέμα «Τα δηλητηριώδη μανιτάρια» από τον ερευνητή της μυκητολογίας Άγγελο Παπαδημητρίου.

Θα ακολουθήσει προσφορά εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα).

Την προηγούμενη (Σάββατο) το βράδυ, στον χώρο της εκδήλωσης, οι μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας θα ετοιμάζουν τη μανιταρόσουπα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress