Αυτό το άρθρο είναι 7 μηνών

Τρίκαλα: Καλαμπάκα και Μετέωρα μετατρέπονται σε… κουζίνα για τη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

12/10/2024
2' διάβασμα
trikala-kalabaka-kai-meteora-metatrepontai-se-kouzina-gia-ti-2i-panellinia-giorti-troufas-334784

Στην Καλαμπάκα χτυπά το Σαββατοκύριακο η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς διεξάγεται η 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας. Η πόλη των Μετεώρων μετατρέπεται σε μια τεράστια κουζίνα, όπου κορυφαίοι σεφ της χώρας, ανάμεσά τους ο Λευτέρης Λαζάρου που είναι και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Νίκος Σαράντος, θα ετοιμάσουν περισσότερες από 60.000 μερίδες με εδέσματα από τρουφομανίταρο, προκειμένου ντόπιοι και επισκέπτες να μυηθούν σε γεύσεις πρωτόγνωρες και απολαυστικές.

Φέτος, ο Δήμος Μετεώρων έχει… υιοθετήσει τη μεγάλη αυτή γαστρονομική γιορτή και μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών είναι οι βασικοί συνδιοργανωτές. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Ο δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στην «ΥΧ» τονίζει: «Η Καλαμπάκα ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ως ‘‘Πόλη της τρούφας’’ διοργανώνοντας ένα μοναδικό γαστρονομικό τετραήμερο που έχει ως επίκεντρο των γεύσεων την τρούφα και τα μανιτάρια». Όπως εξηγεί, «ο Δήμος Μετεώρων φέτος βγαίνει μπροστά και υιοθετεί τη μοναδική αυτή γιορτή που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά events της χώρας. Συνεργαζόμαστε στενά με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών που εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη γιορτή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει πολύ ενεργά την όλη προσπάθεια.

Η γη των Μετεώρων διαθέτει πολύτιμους θησαυρούς όπως η τρούφα και τα μανιτάρια και έχουμε στόχο την ανάδειξη των μοναδικών αυτών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με το τουριστικό προϊόν μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, με κύριο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος».

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: