Στα Τρίκαλα η πανθεσσαλλική εκστρατεία του WWF για τη βιώσιμη διατροφή

Στα Τρίκαλα η πανθεσσαλλική εκστρατεία του WWF για τη βιώσιμη διατροφή

Την πρώτη στάση της πανθεσσαλλικής εκστρατείας του WWF για τη βιώσιμη διατροφή, αποτελούν τα Τρίκαλα, ενώ επόμενοι σταθμοί θα είναι η Καρδίτσα (18 και 19 Ιανουαρίου) και η Λάρισα (22 και 23 Ιανουαρίου). Ήδη γονείς και παιδιά έχουν αρχίσει από σήμερα το πρωί να επισκέπτονται το χώρο στο Μουσείο Τσιτσάνη, να παίζουν και να ανακαλύπτουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη σε μια βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς η οποία παρουσιάζεται στο παραπάνω Μουσείο σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων. Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης αναφέρθηκαν στη σημασία της βιώσιμης διατροφής για την υγεία των παιδιών μας αλλά και του πλανήτη. «Αυτό το ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα μας επιτρέπει να μοιραστούμε με όλη την περιφέρεια πως βιώνουμε μια τεράστια πρόκληση τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία: τη διατροφή μας. Όσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… «πιάτο» μας: η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή», στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται η εκστρατεία.

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος προγραμμάτων ευαισθητοποίησης, επεσήμανε τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος, υλοποιώντας διάφορες δράσεις για την υγεία και το περιβάλλον. Όσοι επισκεφθούν την έκθεση,όπως τονίστηκε, θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.