Τριπλή βράβευση για τα καινοτόμα προϊόντα της Santo Τaste από τοματάκι Σαντορίνης

Τριπλή βράβευση για τα καινοτόμα προϊόντα της Santo Τaste από τοματάκι Σαντορίνης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τρία βραβεία απέσπασαν αντίστοιχα προϊόντα της Santo Taste με βάση το Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ στον διαγωνισμό “Taste Olymp Awards  2018”.

Πιο συγκεκριμένα η Σάλτσα από Τοματάκι Σαντορίνης με Vinsanto απέσπασε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, το άλειμμα με πολτό από Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, μέλι, μαστίχα & ginger το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και το προδόρπιο με πολτό από Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, ελαιόλαδο, κάπαρη & θρούμπι το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στη Σαντορίνη, ο πολτός από το ντόπιο μικρόκαρπο τοματάκι δεν έλειπε ποτέ από τη μαγειρική και το τραπέζι των νοικοκυριών. Μέχρι σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να διατηρήσει την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της τομάτας και εκτός από την κλασσική της χρήση, με την δημιουργία νέων προϊόντων, να προσδώσει στο παραδοσιακό αυτό προϊόν μια νέα σύγχρονη διάσταση!

Τα προϊόντα Santo Taste εκτός από την αγορά της Ελλάδας, έχουν παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, στην Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, ως “πρεσβευτές” μαζί με τους οίνους ΠΟΠ, της μοναδικότητας του ηφαιστειακού terroir  της Σαντορίνης.

Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό:

Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι δοκιμαστές αρχιμάγειροι-chefs και τεχνολόγοι τροφίμων, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 488 δείγματα τροφίμων και ποτών.

Οι δοκιμαστές, εκτιμώντας το επίπεδο των διαγωνιζόμενων προϊόντων, απένειμαν 52 Χρυσά βραβεία, 104 Ασημένια βραβεία και 72 Χάλκινα βραβεία. Βραβεία απονεμήθηκαν στο 47% των τροφίμων και των ποτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο «Taste Olymp Awards» είναι διαγωνισμός γευσιγνωσίας Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, όπως:

  • Υπουργείο Τουρισμού
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
  • Acropolis, Chefs club of Attica
  • Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας
  • Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου
  • Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας
  • Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
  • Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
  • Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου
  • Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)
  • Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων
  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.)
  • Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.)
  • Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)
-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές