«ΤΡΩΜΕ ΤΟΠΙΚΑ»: Εκδήλωση της Αναπτυξιακής Ημαθίας για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας

Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων της Ημαθίας μέσα από μια βιωματική γαστρονομική εμπειρία, προσβάσιμη τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης της διατροφής και του τουρισμού, όσο και στο ευρύ κοινό αποτελούν το στόχο της εκδήλωσης «ΤΡΩΜΕ …ΤΟΠΙΚΑ».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει- η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας «LOCAL TOUR» – θα προετοιμαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες μια σειρά από εδέσματα με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών (προζυμένιο ψωμί με ξινοτύρι και λιαστή ντομάτα, κεφτεδάκια με άρμη, πεταρούδια με κρέμα ΠΟΠ μπάτσιου, καρέ μόσχου με ξινόμαυρο κρασί, νηστίσιμο κριθαρώτο με λαχανικά και καραμελωμένα φύλλα κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας ροδάκινου).
Ιδιαίτερη φροντίδα υπάρχει για τα παιδιά, καθώς θα έχει ετοιμαστεί ξεχωριστό μενού, πάντα με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αλσύλλιο στις Σαραντόβρυσες την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 13:00, στο τέλος της ποδηλατάδας και της πεζοπορίας στην ανθισμένες ροδακινιές που διοργανώνει ο Τ.Ο.Β. Βέροιας.