Τύρναβος: Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στις 3 Δεκεμβρίου για τον περονόσπορο στα αμπελοοινικά προϊόντα

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη, που έγινε την Κυριακή στον Τύρναβο, για τον Περονόσπορο στα αμπελοοινικά προϊόντα που μείωσε δραστικά την παραγωγή και το εισόδημα.

Μετά από συζήτηση και αφού ανέπτυξαν το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι αγρότες με τον περονόσπορο αποφασίστηκε η κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 12:30 στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Την ίδια μέρα θα γίνουν κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας που παράγονται αμπελοοινικά προϊόντα.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο νέος δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής ως πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας, Θεόδωρος Κατσής. Ταυτόχρονα, χαιρετισμό απέστειλαν αγροτικοί σύλλογοι από την Κρήτη και την Πελοπόννησο, τονίζοντας τη διάθεσή τους να πραγματοποιηθούν συντονισμένες κινητοποιήσεις.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για αναπλήρωση του εισοδήματος, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής που προκάλεσε ο περονόσπορος και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.