Βελεστίνο: Η «Φεραία γη» εξάγει ρίγανη και βιολογικό τσάι του βουνού

Μετά τη δυναμική είσοδο στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής με τη ρίγανη Βελεστίνου, η εταιρεία «Φεραία γη» επιχειρεί να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και να κατακτήσει τις αγορές και με το τσάι του βουνού από το 2011.

Βελεστίνο: Η «Φεραία γη» εξάγει ρίγανη και βιολογικό τσάι του βουνού

Στην περιοχή του Βελεστίνου, ο 40χρονος Χαράλαμπος Αραμπατζής, με μια σειρά από διάφορα αρωματικά φυτά, ανέπτυξε ένα αξιόλογο δίκτυο διακίνησης των προϊόντων του, που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Ελπιδοφόρα είναι και η πρόσφατη απόπειρά του να ασχοληθεί επιχειρηματικά και με το τσάι του βουνού. Το «EΝΝΕΑ» αποτελεί την πραγμάτωση του οράματος της εταιρείας «Terra Ferea» να μεταδώσει την ελληνικότητα στα βάθη του κόσμου μέσω ενός premium προϊόντος.

«Όπως είναι γνωστό, το τσάι του βουνού ή αλλιώς σιδερίτης αυτοφύεται και καλλιεργείται στα περισσότερα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας. Οι συνθήκες, όμως, καλλιέργειας, συγκομιδής και αποξήρανσης είναι τέτοιες που δεν μας αφήνουν, ευτυχώς ή δυστυχώς, να το έχουμε σε αφθονία. Για τον λόγο αυτόν, αλλά και για τη μοναδικότητά του, αποφασίσαμε να προτείνουμε έναν νέο και καινοτόμο τρόπο στην παραγωγή του ροφήματος από σιδερίτη, έτσι ώστε να μπορεί να πάρει την αξία που του ανήκει ως ένα βότανο που παραμένει μοναδικό στη χρήση του, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Γι’ αυτό και η αποδοχή της αγοράς στο νέο μας προϊόν, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, είναι κάτι παραπάνω από θετική», δηλώνει στην «ΥΧ» ο Χαράλαμπος Αραμπατζής.

  • Η ποιότητα των αρωματικών φυτών της περιοχής είναι από τις καλύτερες και συνοδεύεται από πιστοποιητικό βιολογικής καλλιέργειας από το 2011.
  • Kοσμογυρισμένη η «Φεραία γη», με προπομπό τη ρίγανη ταξιδεύει σε όλες τις αγορές του κόσμου.
  • Η εταιρεία καλλιεργεί και παράγει πιστοποιημένη βιολογική ρίγανη.
  • Το βιολογικό τσάι του βουνού «ΕΝΝΕΑ» της «Φεραίας γης» κυκλοφορεί και σε συσκευασία μερίδας, δίνοντας έμφαση στην παρουσίαση του προϊόντος.
  • Για την καινοτομία της μεθόδου παρασκευής του ροφήματος από σιδερίτη, η «Φεραία Γη» αξιώνει και το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.