Βελτίωση της υγείας του εδάφους δωρεάν για τους Έλληνες αγρότες

SQAPP
Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με το όνομα “SQAPP” µπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την ποιότητα του εδάφους, αλλά και να ενηµερωθούν για τις ιδιότητές του, σύµφωνα µε την ΕΕ, η οποία χρηµατοδοτεί τη συγκεκριµένη εφαρµογή.

Αγρότες από χώρες, µεταξύ των οποίων και οι Ελληνες, µπορούν να κατεβάσουν και να εισέλθουν στην εφαρµογή, η οποία θα εντοπίσει την ακριβή τους τοποθεσία. Οι αγρότες µπορούν να ενηµερωθούν για τις ιδιότητες του εδάφους, αλλά και να λάβουν σχετικές πληροφορίες για τον τρόπο βελτίωσης της υγείας του.

Ο συντονιστής του έργου από το Πανεπιστήµιο της Ολλανδίας αναφέρει ότι για την παροχή αυτών των πληροφορίων έχουν αναλυθεί τεράστια ποσά δεδοµένων που προέρχονται από τη σύγκριση εδαφών που καλλιεργήθηκαν µε παρόµοιο τρόπο σε παρόµοια κλίµατα.

Επίσης, στον διαδικτυακό τόπο παρουσίας της εφαρµογής τονίζει ότι «οι συµβουλές του όχι µόνο βοηθούν τους αγρότες να βελτιώσουν µακροπρόθεσµα την ποιότητα του εδάφους τους, αλλά τους βοηθά να παραµείνουν ανταγωνιστικοί σε µια παγκόσµια αγορά, καθώς η βελτίωση της ποιότητας του εδάφους βελτιώνει ταυτόχρονα την ποιότητα του παραγόµενου προόντος.

Δείτε την εφαρμογή στο google play