Βγαίνουν τα τρακτέρ στον Τύρναβο

Βγαίνουν τα τρακτέρ στον Τύρναβο
-Διαφήμιση-

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι αμπελουργοί του Δήμου Τυρνάβου στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τα τέσσερα διήμερα της απόσταξης για το τσίπουρο.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 8/11 στο «Εμμανουήλειο»  Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου για το μέλλον της απόσταξης των διήμερων αμπελουργών – παραγωγών τσίπουρου, αποφασίστηκε να βγάλουν τα τρακτέρ, αρχικά στον χώρο της Τούμπας στις 15.30 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής 9/11 και στη συνέχεια να κατευθυνθούν και να παραμείνουν επ΄αόριστον στους δρόμους γύρω από την Κεντρική πλατεία της πόλης.

Τρακτέρ αποφασίστηκε να βγούνε και στις πλατείες  του Αμπελώνα, του Δαμασίου και του Αργυροπουλίου.  Στην ομιλία του ο πρόεδρος των αμβυκούχων  Τυρνάβου κ. Λάσκος  Μανδηλάς τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με την καθυστέρηση της απόσταξης, ενώ ο δήμαρχος  Τυρνάβου κ. Παναγιώτης  Σαρχώσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται ώστε η απόσταξη του τσίπουρου να γίνει όπως πέρυσι και φέτος, αναλαμβάνοντας ο Δήμος να εκδίδει τις σχετικές άδειες.  Ο κ. Σαρχώσης  υποστήριξε  ότι οι προσπάθειες  για λύση του προβλήματος δεν έχουν σταματήσει, ευελπιστώντας ότι  σήμερα το μεσημέρι να δοθεί λύση.

Στη σύσκεψη ακούσθηκε και η πρόταση για κάθοδο των αμπελουργών  στην Αθήνα σε μια προσπάθεια πίεσης προς τα  υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-