Βιωματικό Εργαστήριο: «Ο πλανήτης αλλάζει, εμείς; Βήματα προς μια Κυκλική Οικονομία»

Βιωματικό Εργαστήριο: «Ο πλανήτης αλλάζει, εμείς; Βήματα προς μια Κυκλική Οικονομία»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ο πλανήτης αλλάζει, εμείς; Βήματα προς μια Κυκλική Οικονομία» διοργανώνει η Athens Network of Collaborating Experts (ANCE) στο πλαίσιο του προγράμματος “Travel Transformation”. Το εργαστήριο πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus + της E.E.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 6-8 Ιουνίου, και θα λάβει χώρα στο Myrtillo Cafe (ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα) κατά τις ώρες 16.00-20.00.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στόχος του εργαστηρίου είναι να θέσει προβληματικές πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να παρουσιάσει καινοτόμες δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα, και να ενθαρρύνει τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας εναλλακτικής, κυκλικής οικονομίας. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από ειδικούς που θα ενημερώσουν το κοινό για θέματα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, παρουσιάσεις καινοτόμων πρωτοβουλιών ως παραδείγματα καλών πρακτικών, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες.

“Τις 3 αυτές μέρες θα ενημερωθούμε από ειδικούς για τις κυριότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, θα ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες για το πώς να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, θα πληροφορηθούμε για καινοτόμες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κυκλική / ανταλλακτική οικονομία και θα λάβουμε μέρος σε διάφορες πρωτότυπες DIY δραστηριότητες! Έλα να φυτέψεις τους δικούς σου σπόρους, να φτιάξεις τα δικά σου σαπούνια (με το δικό τους μοναδικό σχήμα και άρωμα), να δημιουργήσεις διακοσμητικά και αλλά χρήσιμα αντικείμενα για το σπίτι με ανακυκλώσιμα υλικά, και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε ένα βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας, που βασίζεται στη ανταλλαγή και την επαναχρησιμοποίηση” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη για όλες τις μέρες του εργαστηρίου. Στο πλαίσιο των εργασιών του, οι επισκέπτες μπορούν να προσκομίσουν ένα ανακυκλώσιμο υλικό.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις μέρες του εργαστηρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εργαστηρίου:

Βιωματικό Εργαστήριο: «Ο πλανήτης αλλάζει, εμείς; Βήματα προς μια Κυκλική Οικονομία»

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress