Βόλος: Με «ρολά» κινδυνεύει η επιχείρηση ύδρευσης του δήμου

Σχέδιο για τη βελτίωση του πόσιμου νερού και τον περιορισμό των πλαστικών απορριμμάτων, ενέκρινε το ΕΚ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της κατάρρευσης του συστήματος υδροδότησής της βρίσκεται η μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να δικαιώσει την ιδιωτική εταιρεία ΕΡΓΗΛ στη διένεξή της με τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), η οποία αρνείτο να καταβάλει στην εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. ευρώ, κατηγορώντας την ότι δεν ολοκλήρωσε κανένα από τα συμφωνηθέντα μεταξύ τους έργα.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια, όπου η ΕΡΓΗΛ δικαιώθηκε και η ΔΕΥΑΜΒ ανέστειλε τη λειτουργίας της ύστερα από κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ της.

-Διαφήμιση-

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τοποθετήθηκε τόσο κατά της προέδρου του δικαστηρίου, όσο και κατά των ίδιων των εργαζομένων, τους οποίους κατηγόρησε ότι τάχθηκαν με το μέρος της ΕΡΓΗΛ, «φοβούμενοι μήπως ο μισθός τους από 1.000 ευρώ μειωθεί στα 820». Σημειώνεται ότι,

σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ΔΕΥΑΜΒ οδηγείται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του δήμου.

«Η πρόεδρος του δικαστηρίου, που απέρριψε την αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ και του δήμου Βόλου, έκρινε υπέρ των συμφερόντων της ΕΡΓΗΛ και όχι υπέρ της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. Τι αποφάσεις είναι αυτές; Εγώ διαβάζω τον νόμο διαφορετικά. Η πρόεδρος που εξέτασε την υπόθεση θέλει να γεμίσει ο Βόλος ακαθαρσίες;», τόνισε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki