Βουλή: Αντιπαράθεση για τους δασικούς χάρτες. Αιχμές Μάμαλη στο ΥΠΕΚΑ

Βουλή: Αντιπαράθεση για τους δασικούς χάρτες. Αιχμές Μάμαλη στο ΥΠΕΚΑ
-Διαφήμιση-

Έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρου Μάμαλη, με αφορμή τα όσα προβλέπει το φορολογικό πολυνομοσχέδιο για τη δασική πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ έριξε ευθέως αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν επιταχύνεται με το νέο νομοσχέδιο, η διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει δασικούς χάρτες».

Ο κ. Μάμαλης υποστήριξε πως «εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για τους δασικούς χάρτες» κι υποστήριξε πως «οι δασικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες για να αναλάβουν τέτοιο έργο» και σημείωσε πως θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, ενώ μίλησε για «πελατειακό κράτος», με αφορμή στις «οικιστικές πυκνώσεις», που αφορούν στα αυθαίρετα. Ένταση δημιουργήθηκε προς στιγμήν με το βουλευτή κ. Νίκο Παπαδόπουλο:

«Κύριε Παπαδόπουλε με απειλείτε;» διερωτήθηκε  ο Σπύρος Μάμαλης, σημειώνοντας πως ο κ. Παπαδόπουλος του είπε «δεν θα ξαναπεράσετε στο υπουργείο Γεωργίας» και κάλεσε τον προεδρεύοντα Μάκη Μπαλαούρα να τον προστατεύσει.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ εξήγησε πως κι οι αγρότες θα επιβαρυνθούν αλλά κι οι καταναλωτές κι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πλήττεται, με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, στα ζώντα ζώα, στο πετρέλαιο κίνησης και διευκολύνονται οι εισαγωγές. «Επιτέλους θα πάρετε ένα μέτρο για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας; Όλα τα μέτρα οδηγούν στο αντίθετο. Θα πρέπει να το σκεφθείτε πολύ καλά».

Το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης κατατέθηκε στις  30 Μαρτίου. «Το αφήσαμε στη διαβούλευση  για έναν ολόκληρο μήνα αλλά και στο ΓΕΩΤΕΕ και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς απεστάλη νωρίτερα στις 21 Μαρτίου, δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα και σε άλλες οργανώσεις». Τόνισε πως ούτε το ΤΕΕ ούτε το ΓΕΩΤΕΕ, κατέθεσαν  «έστω και μια παρατήρηση στη διαβούλευση» και σημείωσε πως «ούτε κατατέθηκε κάποια στη διαβούλευση ούτε έχει έρθει κάποια από το πρωτόκολλο».

Άννα Στεργίου