Βράβευση τοπικών επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Έβρου

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Οι προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης, η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα νέα διαθέσιμα κονδύλια για έρευνα και καινοτομία, καθώς και οι επικείμενες προκλήσεις και προοπτικές από τις νέες επενδύσεις που υλοποιούνται στον νομό, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προς υλοποίηση δράσεις τού φορέα, όπως η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, η Ακαδημία Γαστρονομίας και ο Εβρίτικος Κόμβος Διάθεσης Προϊόντων «EVROS STORE», ενώ απένειμε και βραβεία αριστείας σε πέντε επιχειρήσεις του νομού.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Έχοντας καταγράψει τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, (41,8 εκατ. ευρώ το 2016 και 43 εκατ. ευρώ το 2017), τον οποίο, όπως υπογράμμισε ο κ. Τοψίδης, αύξησε κατά 22 φορές από το 1999 που ιδρύθηκε, η επιχείρηση «ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ» κέρδισε το βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Το βραβείο Αναπτυσσόμενης Επιχείρησης απονεμήθηκε στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Έβρου, ο οποίος «κατέχει την 5η θέση σε τάξη μεγέθους για την Ελλάδα, μεταξύ των υπολοίπων συνεταιρισμών φαρμάκων, ενώ επενδύει και στην ενσωμάτωση ρομποτικής τεχνολογίας», σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη.

Η επιχείρηση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής «Υιοί Αλέξανδρου Σαλγκάμη ΟΕΕ», που λειτουργεί για περισσότερο από έναν αιώνα ως αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, απέσπασε το βραβείο Οικογενειακής Επιχείρησης και Διαδοχής.

Το βραβείο Ανάδειξης Θρακιώτικου Προϊόντος απονεμήθηκε στις επιχειρήσεις κρεοπωλείο Χ. Δελιντζής και ΝΟΣΤΙΜΑ ΕΠΕ, οι οποίες κατάφεραν να εντάξουν τον καβουρμά στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Τέλος, το βραβείο Καινοτομίας δόθηκε στην εταιρία «Λιθόμυλος», που «έχει συνδυάσει τις παραδοσιακές πρακτικές παραγωγής, καινοτομώντας παράλληλα εισάγοντας στην αγορά νέες γεύσεις ζυμαρικών από ΖΕΑ, διαφοροποιημένα με την προσθήκη λαχανικών και κολοκυθόσπορου» όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Βαριάμης.

ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress