Χαμόγελα στον κάμπο για την ομαλή λήξη της αρδευτικής περιόδου

Ικανοποίηση προέδρου ΤΟΕΒ Πηνειού Δημ. Τσιουρή

Κατέβηκαν την Τρίτη 21/9 οι διακόπτες στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Πηνειού, σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη της φετινής αρδευτικής περιόδου, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Οργανισμός κατάφερε να εξασφαλίσει νερό για πότισμα σε όλους τους αρδευτές για τα 100.000 στρέμματα της δικαιοδοσίας του.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δημήτρης Τσιουρής δήλωσε: Μία από τις δυσκολότερες αρδευτικές περιόδους, ίσως η πιο δύσκολη, ανήκει στο παρελθόν. Σαν διοίκηση, είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε νερό και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, σε όλες τις καλλιέργειες. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλο, Κ.Νούσιο, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, το πνεύμα αλληλεγγύης που κυριάρχησε και τις καθοριστικές παρεμβάσεις που έγιναν, την κατάλληλη στιγμή.

Πολλά μπράβο και στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών αρδευτών, οι οποίοι σεβάστηκαν τις αποφάσεις μας, εφάρμοσαν με πίστη το σχέδιο εξοικονόμησης νερού τις δύσκολες ημέρες του Αυγούστου και γενικότερα για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην διοίκηση του ΤΟΕΒ. Με χαρά ακούμε ότι τώρα που ξεκίνησε η συγκομιδή βάμβακος τα κιλά που μαζεύονται ξεπερνούν τα 450. Είναι σημαντικό τέτοιες αποδόσεις, μετά από ένα στεγνό καλοκαίρι σε μία υδροφόρα καλλιέργεια.

Από την άλλη δεν εφησυχάσουμε, δεν μας το επιτρέπει η κλιματική κρίση, η οποία μας έχει χτυπήσει την πόρτα, εδώ και χρόνια, αλλά δυστυχώς η Αθήνα δεν το ακούει. Θα υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά την ανάγκη μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στην θεσσαλική πεδιάδα. Θα συνεχίσουμε σαν διοίκηση να αγωνιζόμαστε για την οικονομική ανάπτυξη του Οργανισμού, ο οποίος είναι εύρωστος και από τους λίγους στη χώρα, με σημαντικό οικονομικό απόθεμα.  Τέλος ξεκινάμε το σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, γκρεμίζοντας τα πρόχειρα πράγματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φυσικά θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση όλο το χειμώνα».