Χανιά: Διαμαρτυρία κατοίκων χωριού της Κισσάμου για αγροζημιές στις περιουσίες τους από ανεπιτήρητα πρόβατα

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το δικαστικό μέγαρο Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι του χωριού Μουρί Κισσάμου και της ευρύτερης περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες αγροζημιές που προκαλούν ανεπιτήρητα πρόβατα στις περιουσίες τους. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής υπάρχει σημαντική απώλεια του εισοδήματός τους καθώς τα πρόβατα καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Η σημερινή κινητοποίηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος Φώτης Πανταζής, ο οποίος εκπροσωπεί ομάδα κατοίκων της περιοχής, ήταν συμβολική καθώς είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για τη συγκέντρωση στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς έχουν πράξει όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των περιουσιών από την αδεσποτία ζώων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων θα υπάρξει αναφορά ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Από την πλευρά τους, κάτοικοι του χωριού Μουρί αποδίδουν το πρόβλημα σε συγκεκριμένα άτομα που αφήνουν τα ζώα τους χωρίς επιτήρηση, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι ο δήμος και οι Αρχές ολιγωρούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ