Χανιά: Καθεστώς τρομοκρατίας για τους χωριανούς – Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση στην Κίσσαμο με κέρδη πάνω από 1,5 εκ. ευρώ

21/06/2024
2' διάβασμα
chania-kathestos-tromokratias-gia-tous-chorianous-pos-drouse-i-egklimatiki-organosi-stin-kissamo-me-kerdi-pano-apo-15-ek-evro-239972

Το κατώφλι της εισαγγελίας πρωτοδικών Χανίων πέρασαν στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οι 16 συλληφθέντες της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τρίτη στην Αν. Κίσσαμο.

Η μεταγωγή έγινε με ισχυρά μέτρα ασφαλείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες θα ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στην δικογραφία, η οποία αφορά σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης, συμπεριλαμβάνονται 22 άτομα, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη τεσσάρων οικογενειών που συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής αλλά και περιπτώσεις εκβιασμών, φθορές ξένης περιουσίας, πράξεις κατά σωματικής ακεραιότητας.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι τις έρευνες ανέλαβε το τμήμα αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η υπολογιζόμενη οικονομική ζημιά από την δράση της οργάνωσης υπερβαίνει το 1.565.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, έχουν παρθεί περισσότερες από 60 καταθέσεις από θιγόμενους πολίτες προανακριτικά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).

Πάντως και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, στις έρευνες έχει εμπλακεί και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με διασταυρώσεις δηλώσεων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και γι αυτό το λόγο στελέχη του οργανισμού έχουν έρθει στην Κρήτη.

Πηγή: zarpanews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: