Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συμβολική επίσκεψη, η οποία θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, μια κίνηση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη στρατηγική υποστήριξη της αγροτικής εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Έτσι θα υλοποιηθεί και η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα περί αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Σχολής προς όφελος της παραγωγικής διαδικασίας στον πρωτογενή τομέα. Όπως όλα δείχνουν τα εμπόδια που υπήρχαν (ή έθεταν κάποιοι) ξεπεράστηκαν και σήμερα ο υφυπουργός μαζί με τη δημοτική αρχή θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησης της Αβερώφειου. Άλλωστε έχει ανακοινωθεί ότι το όλο αυτό εγχείρημα θα στηρίξουν επίσης το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Λάρισας.

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής

Ο Β. Κόκκαλης

Σε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κόκκαλη έχει αναφερθεί η επιδίωξη του για τη δημιουργία –στο χώρο της Σχολής – Μουσείου Βάμβακος, ώστε να αναδειχθεί η Βαμβακοκαλλιέργεια και η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία. «Τα βασικά εργαλεία για τη δυναμική μεταμόρφωση της ελληνικής γεωργίας αποτελούν η ενημέρωση, η γνώση και η εκπαίδευση η οποία εκπαίδευση φιλοδοξούμε να αποτελέσει συνώνυμο με την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, όπως ήταν και στο παρελθόν» τονίζει χαρακτηριστικά ο λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος χαρακτηρίζει «προσωπικό στοίχημα την υλοποίηση των παραπάνω στόχων».

Ο Δήμος

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Λάρισας, με αφορμή τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, εγκαίρως έχει διευκρινίσει ότι «η συνεργασία με τον Δήμο προϋποθέτει την θεσμική της κατοχύρωση και την διαμόρφωση ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού μηχανισμού διοίκησης και διαχείρισης του συνολικού έργου με επιμερισμένες αρμοδιότητες μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων».

Ο Δήμος Λαρισαίων, με σκοπό την προοπτική της Σχολής, έχει επίσης δηλώσει ότι προτίθεται, «να συνεργήσει στην αναβάθμισή της προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις, στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτοδιατροφικού τομέα και να υποστηρίξει την προσπάθεια της Σχολής να διαδραματίσει ενεργό ρόλο για την πόλη και την τοπική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων εκτιμάται ότι μπορεί να συνδράμει συνδράμει στη συντήρηση των υποδομών της σχολής, στην αναβάθμιση των δικτύων κοινής ωφέλειας, στη βελτίωση του οδικού δικτύου και της προσβασιμότητας, στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων κι άλλα πολλά.

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress