Ξεκινάει η αξιολόγηση των Νέων Αγροτών

Ξεκινάει η αξιολόγηση των Νέων Αγροτών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νέων αγροτών εξέφρασε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypaithros.gr – ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ, Χ. Κασίμης σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ).

Μάλιστα σύμφωνα με όσα τόνισε στο ypaithros.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓ, κ. Δημήτρης Σοφολόγης η διαδικασία θα πρέπει να επισπευσθεί ώστε οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες όπως την μεταβίβαση δικαιωμάτων εντός των προθεσμιών (σ.σ. δηλώσεις ΟΣΔΕ έως τις 15 Μαΐου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΓ αναφέρει:

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των επαφών της  Ομοσπονδίας  με  το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο, στην οποία ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Σοφολόγης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγούλης Χρήστος και ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της  Ομοσπονδίας κ. Θεοδωράτος Φώτιος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα ειδικά θέματα – προγράμματα τη αγροτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο ήταν τα ακόλουθα θέματα:

  • Χρονοδιάγραμμα προκηρύξεων με βασική αρχή τα Σχέδια Βελτίωσης, για τα οποία, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, θα υπάρχει προδημοσίευση στα μέσα Απριλίου  & τον Ιούνιο θα ακολουθήσει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος
  • Eπίσπευση της αξιολόγησης του προγράμματος των Νέων Αγροτών
  • Μείωση Ρύπανσης από Γεωργική Δραστηριότητα ( Νιτρορύπανση ), η οποία θα προκηρυχθεί το προσεχές καλοκαίρι
  • Πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων
  • Πρόγραμμα – Μέτρο  Σύστασης  Ομάδων Παραγωγής
  • Υπογραφές  γεωπόνων σε  όλα  τα  Προγράμματα  Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώνεται από την Ομοσπονδία τα θέματα και οι συζητήσεις επ’ αυτών με την ηγεσία του Υπουργείου θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και ότι σύντομα προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με το Υπουργείο & να επανέλθει στον διάλογο, όπως επιβάλλει η σπουδαιότητα των θεμάτων.

-Διαφήμιση-