Ξενικά είδη έχουν εισβάλλει στην Κάρλα

Ξενικά είδη έχουν εισβάλλει στην Κάρλα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την ανάγκη να τρέξει γρήγορα το έργο για τις αρδεύσεις στη λίμνη Κάρλα, επεσήμανε η  καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής, Ιφιγένεια Κάγκαλου, πρόεδρος του Φορέα της Κάρλας, Μαυροβουνίου, Κεφαλόβρυσου, Βελεστίνου.

Μιλώντας στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής εξήγησε πως η λίμνη Κάρλα, με το βίαιο τρόπο που αποξηράνθηκε στη δεκαετία του΄60, προκειμένου να δοθεί καλλιεργήσιμη γη, δημιούργησε διαχρονικά πάρα πολλά προβλήματα.

-Διαφήμιση-

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι έχουν εισβάλλει ξενικά είδη στη λίμνη και τόνισε ό,τι υπάρχει πλέον κινητικότητα και τα έργα πηγαίνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς, αλλά οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, δημιουργούν την αναγκαιότητα να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα και ζήτησε τη βοήθεια και των βουλευτών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, βουλευτή Λάρισας από το ΠΟΤΑΜΙ η κ. Κάγκαλου υποστήριξε ότι προηγείται να τρέξει το έργο για τις αρδεύσεις, διότι αυτό θα σημάνει ανανέωση των υδάτων ενώ τόνισε ότι και οι γεωτρήσεις επιβαρύνουν πολύ τη λίμνη.  «Απέχει πάρα πολύ η Κάρλα από το να θεωρήσουμε πως είναι ένα υγιές οικοσύστημα», ανέφερε, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωσή του και πως πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki