Εκδήλωση με χιλιάδες μερίδες φαγητού από ανακτημένα λαχανικά ετοιμάζει το «κοινωνικό πιάτο» της ΚΑΘ

Μια μεγάλη εκδήλωση με τη συνεργασία του Συνδέσμου Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης αλλά και εθελοντών, φορέων και δομών αλληλεγγύης που ασχολούνται με την διάθεση τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες θα πραγματοποιήσει η ΚΑΘ ΑΕ την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg και του έργου «social plate», που ανέλαβε ως επικεφαλής εταίρος η ΚΑΘ ΑΕ, πρόκειται να διανεμηθούν χιλιάδες μερίδες φαγητού από ανακτήσιμα λαχανικά, από μη εμπορεύσιμα προϊόντα που παραδίδουν οι έμποροι της Αγοράς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΑΘ, Δημήτρης Χαμπίδης, θα διατεθούν ανακτήσιμα φρούτα αλλά και ζεστή σούπα από λαχανικά με στόχο να προβληθεί το πρόγραμμα, να ενισχυθεί από εθελοντές και να υποστηριχθεί από διάφορους φορείς και δομές της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Χαμπίδη, στους 8 μήνες λειτουργίας του προγράμματος και από το 25% της δυναμικότητας της αγοράς και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, οι έμποροι διέθεσαν πάνω από 130 τόνους φρούτων και λαχανικών. Από αυτούς, οι 80 τόνοι ήταν κατάλληλοι για κατανάλωση και διατέθηκαν σε ευπαθείς ομάδες μέσω των 40 και πλέον πιστοποιημένων φορέων που συνεργάζονται με την ΚΑΘ.

Το πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο ο στόχος είναι να συνεχιστεί και να επεκταθεί πέραν του προβλεπόμενου διαστήματος. «Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης και εθελοντές, σκοπός είναι, στην πλήρη λειτουργία του προγράμματος, να συγκεντρώσουμε περισσότερους από 500 τόνους φρούτων και λαχανικών και ανακτήσιμοι να είναι πάνω από 300», καταλήγει ο κ. Χαμπίδης.