Χωριό φάντασμα η πλημμυρόπληκτη Υπέρεια Φαρσάλων – Αντιμέτωποι και με τις εισπρακτικές οι πλημμυροπαθείς αγρότες

Σε χωριό φάντασμα μοιάζει μια συνοικία του χωρίου της Υπέρειας Φαρσάλων καθώς οι κάτοικοι το έχουν εγκαταλείψει μετά και τις τελευταίες πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, εισπρακτικές ζητούν από πλημμυροπαθείς να τους καταβληθεί η φετινή οφειλή στο αγροτικό ρεύμα, παρά τις Κυβερνητικές εξαγγελίες για αναστολή πληρωμών του αγροτικού ρεύματος, ως μέτρου στήριξης τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» Λάρισας «πολλές οικογένειες από την Υπέρεια Φαρσάλων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν στέγη στα γειτονικά χωριά ή στην πόλη των Φαρσαλων, μετά και από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Ο λόγος είναι οι επαναλαμβανόμενες πλημμύρες που έπληξαν το χωριό τους, τα τελευταία χρόνια (4 πλημμύρες τα τελευταία 3 χρόνια). Σύμφωνα με του κατοίκους, το χωριό ερημώνει και θα συνεχίσει να ερημώνει, όσο δεν πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα. Έχουν επισκευάσει τα τελευταία χρόνια τρεις φορές τα σπίτια τους και είναι πάλι κατεστραμμένα. Δεν αντέχουν να ζουν με αυτό το άγχος και υπό τον φόβο μιας νέας πλημμύρας.

Σαν να μην έφτανε ο φόβος των πλημμυρών, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι εισπρακτικές που τηλεφωνούν σε αγρότες της περιοχής, για λογαριασμό παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ζητώντας, τι άλλο…τα χρήματά τους. Και όλο αυτό ενώ η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει αρχές Νοέμβρη την αναστολή πληρωμών για το αγροτικό ρεύμα σε πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας και είχε προχωρήσει σε ένα σχέδιο ρύθμισης οφειλών του ηλεκτρικού ρεύματος. Το σχέδιο προβλέπει για καταναλώσεις από την 1η Μαΐου μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2023, πλέον των ληξιπρόθεσμων οφειλών, διετή περίοδο χάριτος και σχέδιο επταετίας, όπου οι τόκοι θα καλυφθούν από το κράτος. Αυτό για τους παρόχους έμεινε στα χαρτιά.