Αυτό το άρθρο είναι 9 μηνών

ΥΠΑΑΤ: Παράταση 12 μηνών για τις άδειες φύτευσης αμπέλου

20/10/2023
1' διάβασμα
ypaat-paratasi-12-minon-gia-tis-adeies-fytefsis-abelou-20819

Παράταση δώδεκα μηνών στις άδειες φύτευσης αμπέλου οι οποίες λήγουν το 2023 και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που επλήγησαν από τα δυσμενή μετεωρολογικά φαινόμενα την άνοιξη του 2023, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) έως 31 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να επωφεληθούν της παρεκκλίσεως.

gaia-sense

Οι υπηρεσίες των ΔΑΟΚ ενημερώνουν των ενδιαφερόμενο για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση απόρριψης αναφέρονται και οι σχετικοί λόγοι.

Τέλος όπως σημειώνεται στην απόφαση σε περίπτωση που οι αμπελοκαλλιεργητές, με άδειες αμπελοφυτεύσεων, οι οποίοι δεν προτίθενται να κάνουν χρήση της άδειας και δεν επιθυμούν να επωφεληθούν από την παράταση ισχύος, προκειμένου να μην υποστούν διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΑΟΚ, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: