ΥΠΑΑΤ: Σημαντικές οι ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στη Μάνη από την πυρκαγιά

ΥΠΑΑΤ: Σημαντικές οι ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο στη Μάνη από τις πυρκαγιές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 24/8 σημεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης που επλήγησαν από την πυρκαγιά και είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Ο κ. Βορίδης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αν. Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θοδωρή Βερούτη και τους τοπικούς βουλευτές επισκέφθηκε τις κοινότητες Βαχού, Γέρμας, Καρβελά, Σκαμνακίου, Χοσιαρίου, Νιοχωρίου, Δροσοπηγής και Καρυούπολης και ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά σε δασικές εκτάσεις και αγροτικές καλλιέργειες.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο στο Γύθειο στην οποία εκτός από τους προαναφερθέντες συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι Σπάρτης, Πέτρος Δούκας και Ευρώτα, Δήμος Βέργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Νίκων Τζινιέρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατ. Μάνης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές των Ομάδων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες καθώς και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι κάνοντας χρήση των γεωργικών μηχανημάτων τους απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, προχώρησε στη διαπίστωση ότι «έχουν γίνει σημαντικές  ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, καταστροφές σε ελιές και σε μελίσσια και κάποιες περιορισμένες καταστροφές σε ζώα» και δεσμεύθηκε για την ταχύτερη και όσο το δυνατό καλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Μάνη επισκέφθηκε ο Μ. Βορίδης (βίντεο)