Υπεγράφη η σύμβαση για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης της Δυτικής Μακεδονίας

Την προγραμματική σύμβαση, που αφορά τη σύστασή των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης υπέγραψαν, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ανοίγοντας έτσι την αυλαία για την υλοποίηση του έργου και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργού έρχεται να εκπληρώσει τη θεσμική υποχρέωση της χώρας η οποία εκκρεμούσε επί σειρά ετών, έπειτα από την αδικαιολόγητη τετραετή κωλυσιεργία που επέδειξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥπΑΑΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Η ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης συνιστά μείζονα προτεραιότητα του Υπουργού με στόχο να διασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων και να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού χάρτη της Ελλάδας στην κατεύθυνση ανάταξης της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας. 

Τέλος, ο κ. Βορίδης ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών των Περιφερειών προκειμένου εκείνες να επιτύχουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών.