Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περ. Δυτικής Μακεδονίας και του Enterprise Greece

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περ. Δυτικής Μακεδονίας και του Enterprise Greece
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας υπέγραψαν στην Κοζάνη ο πρόεδρος του οργανισμού, Δημήτρης Στεργιούλης και ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης. Ενώπιον 30 εμπορικών και οικονομικών ακολούθων και πρέσβεων από 27 χώρες του κόσμου που βρίσκονται στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του προγράμματος
«Synergassia», ο κ. Καρυπίδης παρουσίασε τα οικονομικά χαρακτηριστικά και τα επενδυτικά πλεονεκτήματα που έχει σε αρκετούς τομείς η δυτική Μακεδονία καθώς και τις επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητές ξεχωριστών προϊόντων που παράγει.

Μίλησε για την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, τη γνώση του ανθρώπινου δυναμικού και τις καινοτόμες εφαρμογές στην αλυσίδα παραγωγής ορισμένων προϊόντων που θα δικαιώσουν την απόφασή όσων αποφασίσουν να κτίσουν συνεργίες στα πλαίσια της αμοιβαίας επωφελούς οικονομικής συνεργασίας. Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η περιοχή αν και στο παρελθόν αποτέλεσε το ενεργειακό κέντρο της χώρας σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της μεταλιγνιτικής περιόδου και του μετασχηματισμού της σε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο. 

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης μίλησε για τους στόχους του προγράμματος Synergassia που είναι προώθηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και προϊόντων που παράγονται στην περιφέρεια προς την παγκόσμια αγορά.

Είκοσι εννέα εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής θα έχουν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους εμπορικούς ακολούθους ενώ έχουν ήδη ορισθεί πάνω από 200 συναντήσεις εκπροσώπων επιχειρήσεων που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή προέρχονται από τον δυναμικό χώρο των κρασιών που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εξαγωγική πρόοδο, από τον χώρο της μεταποίησης και εμπορίας γούνας όπου αρκετές εταιρίες ήδη δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ρωσίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή εταιρίες από τον χώρο του μαρμάρου, των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και αρκετές νέες επιχειρήσεις από τον ανερχόμενο δυναμικό κλάδο των αρωματικών φυτών και μπαχαρικών. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-